Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Дніпрі викрито розвідувальну групу генштабу ЗС РФ, яка координувала удари по місту

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру сімом мешканцям м. Дніпро, які входили до розвідувальної мережі головного управління генштабу збройних сил РФ, за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України підозрювані під кураторством лідера проросійської радикальної громадської організації «SERB» добровільно погодились надавати інформацію про місця розташування об’єктів енергетичної та критичної інфраструктури м. Дніпра.

Виконуючи завдання куратора, агенти здійснювали фото- , відеофіксацію даних про дислокацію сил ППО, штабів Сил Оборони України, підприємств оборонно-промислового комплексу, транспортних шляхів, військових частин, блокпостів, переміщення військової техніки, особового складу Збройних Сил України.

Відомо, що куратором є лідер проросійської радикальної громадської організації «русское освободительное движение SERB», головною ідеологією якої є спротив євроінтеграційному руху України та підтримка ідеї відчуження її територій до складу РФ.

Також інформатори повідомляли про результати та наслідки обстрілів російськими військовими.

Підозрювані передавали представнику держави-агресора зібрану інформацію з географічними координатами за допомогою одного з месенджерів. У подальшому вона передавалась до генерального штабу ЗС РФ для нанесення ударів.

Наразі проведено ряд обшуків за місцями мешкання підозрюваних, вилучено документи, мобільні телефони з листуванням, які підтверджують протиправну діяльність.

В результаті багатоетапної спецоперації СБУ всіх учасників групи затримано. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.