Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала представникам країни-агресора розвідувальну інформацію – на Харківщині викрито сільського голову

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру посадовій особі органу місцевого самоврядування в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, сільський голова однієї з територіальних громад Красноградського району добровільно вступила у змову з представниками російських спецслужб та систематично надавала їм допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Посадовиця склала список під назвою «Вредители», до якого входили місцеві жителі, які активно висловлюють проукраїнську позицію.

На завдання російських кураторів жінка збирала та передавала інформацію щодо осіб, які здійснювали та здійснюють захист України у складі ЗСУ. А також дані про розташування споруд цивільного захисту, окремих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, відділів поліції на території Красноградського району та будівель, у яких проводяться наради представники органів влади.

Правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України. Наразі підозрювана перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснює СВ Управління СБУ в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.