Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала координати, по яким ворог обстрілював прикордонну громаду на Сумщині, – викрито місцеву жительку

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жительці с. Велика Писарівка Охтирського району повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювана перейшла на бік ворога та з січня 2024 року розпочала співпрацю з представником держави-агресора. За заданням куратора жінка приїжджала на місця зосереджень військових формувань на території Великописарівської громади. Використовуючи наданий їй представником рф смартфон, вона здійснювала фото та відеофіксацію об’єктів і визначала їх розташування за GPS-координатами. Зібрані жінкою дані ворог використовував для вогневого ураження.

З березня 2024 року агресор збільшив інтенсивність обстрілів прикордоння, зокрема, с. Велика Писарівка, відтак жінці довелось евакуюватись в іншу місцевість. Попри це, вона продовжила співпрацювати з окупантами.

На даний час підозрюваній за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.