Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передав гумвантаж для потреб окупаційних військ – повідомлено про підозру жителю Лисичанська, який волонтерив від рф

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області заочно повідомлено про підозру місцевому жителю у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, до 2014 року підозрюваний працював слідчим у Лисичанському міському відділі ГУ МВС України на Луганщині. Був звільнений у запас.

Чоловік переховувався до повномасштабного вторгнення рф в Україну на тимчасово окупованій території регіону. Після захоплення міста повернувся та почав активно співпрацювати у якості волонтера з владою держави-агресора.

Задокументовано, що у січні 2023 року він передав від жителів росії гуманітарний вантаж для потреб збройних сил рф та «16-го батальйону територіальної оборони 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Окупаційні війська держави-агресора отримали продукти харчування, теплий одяг та буржуйки.

Відеосюжет за участі підозрюваного розміщено на каналі «народної міліції лнр» у Телеграмі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.