Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передано в АРМА нерухоме майно у центрі Львова, яке належало підприємству з російськими власниками

За клопотанням прокурора Галицької окружної прокуратури міста Львова заарештовано і передано до АРМА майно товариства, кінцевим бенефіціаром якого є громадяни РФ. Мова йде про нежитлові приміщення в центрі Львова вартістю 3,8 млн грн.

За даними слідства, підприємство незаконно заволоділо двоповерховим приміщенням загальною площею близько 160 м кв. Для цього його представники вступили у змову із місцевим мешканцем. Він, використовуючи підроблене рішення суду, отримав право власності на об’єкт нерухомості. Після цього було вчинено ряд правочинів для передачі майна у власність товариства.

Стосовно діяльності посадових осіб товариства та львів’янина за процесуального керівництва прокурорів здійснюється досудове розслідування за фактами шахрайства, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підробки документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України).

Наразі мешканцю Львова вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, а матеріали стосовно інших – виділено в окреме провадження.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції області за матеріалами – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.