Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передача бойовикам секретних даних про розробки новітніх систем зброї – на Донеччині викрито завербованого громадянина

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Харкова повідомлено про підозру у замаху на вчинення державної зради та сприяння терористичній організації (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з квітня 2020 року підозрюваний на виконання завдання  кураторів ФСБ РФ систематично збирав та передавав представникам іноземних спецслужб  фото та відеоматеріали щодо місць дислокації військової техніки і українських військовослужбовців на території Харкова. Крім того, чоловік таємно повідомляв про оперативну обстановку поблизу штабу Нацгвардії України через один з месенджерів.

Його затримали під час виконання завдання – отримання документів із закритих дослідницьких програм в оборонній сфері одного із інститутів Харкова щодо новітніх українських систем зброї.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється  слідчими слідчого відділу Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.