Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Отримав посаду керівника псевдоправоохоронного органу у тимчасово окупованій Херсонщині – у колабораціонізмі підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України та захоплення Херсонщини підозрюваний вступив у злочинну змову із загарбниками та наприкінці травня 2022 року добровільно погодився на зайняття посади керівника псевдоправоохоронного органу - «Скадовського відділу народної поліції».

Підозрюваний, виконуючи завдання військових РФ, схиляв своїх колишніх колег до співпраці з ними. Він особисто займався підбором кандидатів та співробітників, здійснював матеріально-технічне забезпечення діяльності незаконно створеного підрозділу, а також надавав вказівки щодо незаконного затримання громадян.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.