Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Отримали керівні псевдопосади від окупантів – у колабораціонізмі підозрюються четверо жителів Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної та Щастинської окружної прокуратур чотирьом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє підозрюваних вступили в злочинну змову з представниками окупаційної влади держави-агресора навесні 2022 року.

Одна з місцевих жительок обійняла посаду так званого «виконувача обов’язків начальника Управління пенсійного фонду ЛНР в Станично-Луганському районі».

Головний лікар державної установи «Щастинська міська лікарня» відмовився виїжджати на підконтрольну Україні територію та очолив цей медзаклад у так званій «ЛНР».

У серпні 2022 року уродженець одного з сіл Білокуракинського району добровільно обійняв псевдопосаду «начальника відділу культури, молоді, спорту, туризму і релігії адміністрації Білокуракинського району ЛНР».

Також підтримав режим держави-агресора житель Луганська. В кінці січня 2023 року окупаційна влада РФ призначила його так званим «заступником голови адміністрації Новоайдарського району ЛНР».

Підозрювані забезпечують безперешкодну роботу незаконних «органів влади» на тимчасово окупованій території.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.