Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ошукав волонтерів на понад 1,3 млн гривень - підозрюється затриманий у Київському СІЗО

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру громадянину, який ошукав понад 100 волонтерів (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у перший день збройної агресії РФ проти України громадянин, який утримується в Київському СІЗО за підозрою у виготовленні, зберіганні, пересиланні та збуті підробленої валюти, створив телеграм-канал для нібито реалізації товарів, призначених військовим. Підозрюваний пропонував придбати бронежилети, шоломи, розгрузки, форми, рукавиці, коліматорні приціли, спальні мішки, тощо. У подальшому він отримував від громадян оплату за товар, якого насправді не існувало. У такий спосіб він ошукав понад 100 волонтерів на суму більше 1,3 млн грн.

Під час обшуку за місцем утримання особи вилучено речові докази, що підтверджують злочинну діяльність.

Слідчі дії тривають. Викриття здійснювалося прокурорами спільно зі співробітниками Голосіївського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві, за оперативного супроводу УКР ГУ Нацполіції у м. Києві та оперативного відділу державної установи «Київський слідчий ізолятор».

У разі, якщо ви стали потерпілим від злочинних дій вказаного шахрая, прохання звертатись до Голосіївського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві для отримання відповідного статусу у кримінальному провадженні та надання свідчень.