Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ошукали сотні людей на майже 3 млн грн, пропонуючи роботу в Європі – судитимуть чотирьох учасників злочинної групи

Голосіївська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників злочинної групи за фактами шахрайства та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України)

Розслідуванням встановлено, що учасники схеми створили вебсайт, на якому пропонувалися нібито посередницькі послуги щодо працевлаштування українців у країнах Європи. Спілкування з потенційними заробітчанами здійснювалося через call-центр. Після отримання від потерпілих оплати у сумі від 8 до 18 тис грн обвинувачені припиняли з ними зв'язок, а отримані гроші привласнювали.

Слідством зібрано докази щодо вчинення шахрайства відносно 273 потерпілих на майже 3 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ Голосіївського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у м. Києві Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.