Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували шахрайську схему з продажу авто з-за кордону – судитимуть учасників злочинного угруповання на Хмельниччині

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактом шахрайства (ч. 1-4 ст. 190 КК України).

Встановлено, що хмельничанин організував шахрайську схему продажу автомобілів в Інтернеті, до якої залучив ще двох виконавців.

Співучасники розміщували в мережі фейкові оголошення, у яких пропонували доставити з-за кордону авто, але послуги надавали з обов’язковою передплатою.

Отримавши гроші на картку, учасники групи видаляли оголошення з мережі та просто зникали.

Всього зафіксовано 9 епізодів злочинної діяльності. Розмір заподіяних збитків становить майже 100 тис грн. Серед потерпілих від шахрайських дій є волонтери, які хотіли придбати транспорт для військових.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання обвинувачених правоохоронцями вилучено мобільні телефони, сім-картки, чорнові записи, грошові кошти та 5 автомобілів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало слідче управління ГУ НП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління карного розшуку ГУ НП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.