Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували наркотрафік для арештантів слідчого ізолятора – на Кіровоградщині правоохоронці викрили та припинили діяльність злочинної групи

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру учасникам злочинної групи, які налагодили канал надходження на територію Кропивницького слідчого ізолятора наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, члени злочинної групи, двоє з яких перебувають у СІЗО, постачали на територію установи наркотичні засоби – метадон, амфетамін, канабіс. Допомагали їм у протиправній діяльності громадяни з волі та арештанти.

Наразі задокументовано низку фактів передачі наркотиків.

У місця несвободи вони потрапляли у посилках через поштовий зв’язок. Ретельно замасковувалися у продукти харчування, ліки та засоби особистої гігієни.

Під час обшуків у приміщенні держустанови та за місцем проживання фігурантів вилучили наркотичні засоби, мобільні телефони, грошові кошти, банківські карти та чорнові записи.

Прокурори клопотатимуть перед судом про застосування до усіх підозрюваних запобіжного заходу – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції у Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.