Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Олексій Хоменко зустрівся з представниками Atrocity Crimes Advisory Group

Відбулася зустріч Першого заступника Генерального прокурора Олексія Хоменка з представниками міжвідомчої робочої групи військових експертів та консультативної групи щодо найтяжчих міжнародних злочинів (АСА).

На зустрічі заслухали звіт війкових експертів про результати їх роботи на основних напрямах, співпрацю з прокурорами та іншими правоохоронними органами.

Одне із основних завдань міжвідомчої робочої групи це експертна допомога військових спеціалістів прокурорам та органам досудового розслідування в ході розслідування кримінальних проваджень.

Проведення оцінювання пошкоджень об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями. А також напрацювання методів та алгоритмів розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із воєнними злочинами рф на території України.

Діяльність МРГ зосереджена у тому числі і на проведенні аналітичної роботи з питань особливостей підрозділів зс рф, їх складу, чисельності, підпорядкованості, застосування ними різних засобів ураження як по військових, так і по цивільних об’єктах, а також по об’єктах критичної (енергетичної) інфраструктури України.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю, потреби, необхідні для підвищення експертної спроможності міжвідомчої робочої групи та системну підтримку військових експертів.