Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Окупація та розграбування ЧАЕС - генерал-майору поліції РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури Київської області заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, ведені агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни генерал-майору поліції, який виконував обов’язки старшого оперативної групи Федеральної служби військ нацгвардії РФ (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, після захоплення військами РФ Чорнобильської АЕС підозрюваний керував операцією її незаконного утримання. На виконання його злочинних наказів зі складів, цехів, адміністративних будівель, службових кабінетів і промислових майданчиків підприємства було викрадено понад 2000 одиниць майна вартістю понад 26 млн грн.

Окупантами було розукомплектовано та повністю виведено з ладу Центральну аналітичну лабораторію, яка здійснювала дослідження радіоактивних відходів на різних етапах поводження з ними. Це унеможливило забезпечення контролю персоналом за радіоактивними відходами.

Досудове розслідування здійснюється Вишгородським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.