Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Охорона атмосферного повітря – прокурори взяли участь у тренінгу Професійної Асоціації екологів України


Понад сто прокурорів спеціалізованих екологічних прокуратур долучилися до онлайн тренінгу щодо особливостей регулювання охорони атмосферного повітря в державі. Семінар провели спеціалісти Професійна Асоціація екологів України.

Фахівці асоціації звернули увагу прокурорів на специфіку законодавства у цій сфері, особливості державного нагляду і контролю, методики встановлення та розрахунку збитків, виявлення фактів і джерел забруднення.

Представники Офісу Генпрокурора, у свою чергу, наголосили на важливості протидії забрудненню атмосферного повітря та на необхідності підвищення фахового рівня як прокурорів, так і працівників інших структур, які протидіють правопорушенням у цій сфері.

Зважаючи на високий рівень латентності кримінальних правопорушень цієї категорії, надзвичайно корисною для їх виявлення є співпраця державних органів з громадськими організаціями, суспільством.

Прокурори вдячні організаторам за проведений навчальний захід, надані коментарі та професійні відповіді на запитання.

Ефективна взаємодія з громадськими організаціями, проактивною спільнотою для досягнення спільного позитивного результату у сфері охорони довкілля залишається однієї з фундаментальних засад у діяльності прокурорів.