Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Проведення співбесід з кандидатами на адмінпосади в САП

Розпочався останній етап конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі – співбесіди щодо відповідності критерію професійної компетентності.

Співбесіди проводитимуться в Тренінговому центрі прокурорів України (аудиторія № 118, корпус № 1) за адресою: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 81-б.

ГРАФІК СПІВБЕСІД

Співбесіда проводиться комісією з кандидатами в усній формі та полягає в обговоренні результатів дослідження членами комісії матеріалів щодо кандидата стосовно його професійної компетентності, зокрема з огляду на результати виконаного ним практичного завдання. Співбесіда складається з таких етапів:

- дослідження членами комісії отриманих нею матеріалів щодо кандидата;

- послідовне обговорення з кандидатом відповідних матеріалів, у тому числі у формі запитань і відповідей, а також обговорення результатів виконання ним практичного завдання та пропозицій кандидата стосовно способів посилення незалежності і підвищення ефективності діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Співбесіда проходитиме у формі засідання комісії. Співбесіда із кандидатом триває до 60 хвилин. За наявності об’єктивних причин час, відведений на співбесіду, може бути збільшений процедурним рішенням комісії. Члени комісії мають право ставити запитання кандидату, з яким проводять співбесіду, щодо його професійної компетентності, а також із приводу іншої інформації, яка міститься у матеріалах стосовно кандидата.

Перед проведенням співбесіди члени комісії можуть надіслати на адресу електронної пошти кандидата, зазначену в його заяві про участь у конкурсі, повідомлення із пропозицією надати письмові пояснення щодо питань, пов'язаних із матеріалами стосовно кандидата. У цьому випадку протягом трьох календарних днів із дня отримання повідомлення, але не пізніше ніж за день до дня проведення співбесіди, кандидат може подати комісії електронною поштою письмові пояснення та документи. Кандидат може відмовитися від надання письмових пояснень і документів у відповідь на запитання, однак у такому разі в нього буде обмежений час для наведення таких пояснень та документів під час співбесіди.

Після завершення співбесіди члени комісії без присутності кандидата, з яким проводилася співбесіда, обговорюють результати співбесіди, а також проводять оцінювання кандидатів шляхом виставлення балів згідно з методологією та критеріями оцінювання. При оцінюванні результатів співбесіди члени комісії виставляють бали щодо відповідності кандидата критерію професійної компетентності.

Результати проходження співбесіди усіх кандидатів оприлюднюються на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора протягом двох робочих днів після завершення співбесід зі всіма кандидатами.

ДО УВАГИ КАНДИДАТІВ!

Кандидати повинні завчасно з’явитися у визначені комісією день, час і місце для проведення співбесіди, і мати при собі документ, що посвідчує їх особу, а також виконувати розпорядження голови комісії, членів робочої групи.

Під час співбесіди кандидатам забороняється:

– порушувати дисципліну та загальноприйняті правила поведінки;

– проносити до приміщення де проходитимуть співбесіди небезпечні предмети та речовини, що можуть створити загрозу життю та здоров’ю інших осіб, які перебувають у місці проведення тестування, а також предмети, які можуть заважати проведенню співбесід.