Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора забезпечив накладення арешту на 203 млн грн екснардепа, який співпрацює з державою-агресором

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 203 млн грн, які знаходяться на рахунках колишнього народного депутата України від «Партії регіонів».

Офісом Генпрокурора здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України(ч. 4 ст. 110-2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, ексрегіонал, наближений до президента-втікача, легалізовував за кордоном доходи, отримані від оборудок на одному з концернів Донеччини. Він зареєстрував компанію в тимчасово окупованій Горлівці та зберіг контроль над фармацевтичним виробництвом. Здійснюючи господарську діяльність, він співпрацював з окупаційною адміністрацією держави-агресора на шкоду національній безпеці України. Сплачуючи податки та наповнюючи бюджет псевдореспубліки, екснардеп фактично надавав фінансову допомогу незаконним збройним формуванням, які контролюються РФ, в умовах ведення бойових дій проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідування.