Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора продовжує співпрацювати з бізнес-омбудсменом для захисту прав підприємців

У рамках постійної комунікації та взаємодії Офісу Генерального прокурора з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком організовано чергову робочу зустріч.

Сфокусували увагу на окремій групі актуальних кейсів, з якими для захисту своїх інтересів підприємці звертаються до Офісу бізнес-омбудсмена.

Негативний вплив обшуків і вилучення майна у рамках кримінальних проваджень, невиконання судових рішень, неправомірність дій правоохоронців та тиск на представників бізнесу – серед обговорюваної проблематики.

У зустрічі взяли участь начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк та начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів цього департаменту Олександр Максименко. А також представники профільних підрозділів, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням СБУ, ДБР, БЕБ, Нацполіції.

Олексій Бонюк наголосив, що кожному зверненню Офісу бізнес-омбудсмена прокурори приділяють належну увагу та докорінно розбираються в ситуації. Такі зустрічі є важливими для Офісу Генерального прокурора, оскільки дають змогу глибше зрозуміти проблеми взаємодії бізнесу та правоохоронних органів, а також відреагувати на порушення у разі їх виявлення.

Представники профільних департаментів поінформували про стан та особливості здійснення досудового розслідування у провадженні за кожним кейсом.