Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора прагне розвивати співробітництво з прокуратурою Польщі в сфері антикорупції (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцкі. У ході зустрічі сторони обговорили поглиблення співпраці в сфері антикорупційної боротьби та захисту інвестицій.

Ірина Венедіктова зазначила, що наразі прокуратура розвиває міжнародні контакти для об’єднання зусиль та обміну досвідом, а також продовжує внутрішні трансформації.

«За оцінками наших партнерів та колег, ми провели найуспішнішу реформу в прокуратурі за останні роки. Після етапу очищення системи, зараз ми працюємо над внутрішніми перетвореннями і останні опитування показують, що більшість прокурорів прагнуть і підтримують зміни», - наголосила вона. 

Генеральний прокурор поділилася успішними кейсами роботи нещодавно створеного у Офісі Генерального прокурора Департаменту захисту інвестицій та запросила польську сторону, у разі потреби, сигналізувати про можливі порушення.

«Ми отримуємо схвальні відгуки від організацій, у тому числі міжнародних, з якими ми співпрацюємо, на нашу

 діяльність із захисту інвестицій. Ми не адвокати, але ми правоохоронці, а отже маємо охороняти бізнес від протиправних посягань», - підкреслила Ірина Венедіктова.

Посол також переказав зацікавленість колег з прокуратури Польщі у продовженні та поглибленні співпраці з Офісом Генерального прокурора. Сторони погодилися у необхідності проведення двосторонніх зустрічей на рівні керівництва органів прокуратури обох країн. 

«В нас є гарний досвід антикорупційної співпраці в рамках міжнародної спільної слідчої групи щодо діяльності ексочільника «Укравтодору». Прямий діалог, певна, активізує і інші галузі взаємодії правоохоронних органів наших країн. Ми зацікавлені у тому, щоб знайти спільні точки, у яких наша спільна робота буде найефективнішою і дозволить вирішити конкретні проблеми. Зокрема, я бачу велику перспективу у співпраці у форматі Люблінського трикутника. Ця платформа могла б допомогти у вирішенні спільних для України, Польщі та Литви проблем у сфері кримінальної юстиції», - резюмувала Генпрокурор.