Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора попередив незаконну забудову земель оборони вартістю понад мільярд гривень в одному з центральних районів столиці

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора у Північному апеляційному господарському суді домоглися визнання недійсними договорів, якими передбачалась забудова земель оборони площею 19 га вартістю понад 987 млн грн одного з центральних районів міста Києва.

Здійснюючи представництво інтересів держави, Офіс Генерального прокурора у 2022 році звернувся з позовною заявою до господарського суду м. Києва щодо визнання недійсними договорів про будівництво житлового комплексу, укладених одним із підприємств Міністерства оборони України з комерційними товариствами, та відновлення права держави на розпорядження землями оборони.

Рішенням господарського суду м. Києва задоволено позов прокурора, оскільки на цих землях розміщено підрозділ військової частини, що в умовах воєнного стану виконує завдання за призначенням.

У суді прокурори довели, що оскаржуваними договорами передбачалось розпорядження землями оборони та військовим нерухомим майном не за цільовим призначенням у порушення вимог законодавства.

Комерційні товариства оскаржили до суду апеляційної інстанції рішення суду першої інстанції.

За активної позиції прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора Північний апеляційний господарський суд погодився з висновками господарського суду м. Києва, апеляційні скарги товариств залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.