Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора перевіряє інформацію щодо вчинення злочинів командирами та учасниками так званої ПВК «Вагнер»

 В одному з Телеграм-каналів опубліковано інтерв’ю з учасниками так званої ПВК «Вагнер», під час якого останні повідомляють про вбивства цивільних осіб, зокрема дітей, а також військовополених Збройних Сил України.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за викладеними фактами за ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни. Обставини, зазначені в інтерв’ю, будуть перевірені у межах розслідування кримінальних проваджень, їм буде надана відповідна правова оцінка.

Також інформуємо, що Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у низці проваджень за фактами дій представників так званих приватних військових компаній, що беруть участь у бойових діях на боці російської федерації. Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки та Національної поліції України.

Перевіряються учасники так званих ПВК на причетність до ведення агресивної війни, посягання на територіальну цілісність України, вчинення воєнних злочинів на окупованій території України – вбивств, жорстокого поводження з військовополоненими та цивільним населенням, пограбувань.

У ході розслідувань повідомлено про підозру керівнику так званого ПВК «Вагнер» та керівнику одного з його підрозділів за фактами ведення агресивної війни та посягання на територіальну цілісність України (ст. 437, ст. 110 КК України). Окремим учасникам - за фактами вбивств та жорстокого поводження з цивільним населенням (ст. 438 КК України).

До розслідувань залучаються правоохоронні органи іноземних держав.