Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора довів у Верховному Суді незаконність закриття кримінального провадження про постачання неякісних медвиробів

Прокурори Офісу Генерального прокурора довели у Верховному Суді безпідставність закриття кримінального провадження стосовно керівників двох підприємств за заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Згідно з обвинуваченням керівники підприємств з березня по червень 2020 року здійснили поставку медичних виробів, які не відповідали встановленим державним стандартам і вимогам. При цьому медвироби не могли бути використані у медичних закладах для боротьби з COVID-19. В такий спосіб керівники підприємств заволоділи 29,5 млн грн бюджетних коштів.

Таким чином, скасовано та призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції ухвалу Львівського апеляційного суду, якою залишено без зміни ухвалу Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області про закриття кримінального провадження у зв’язку із закінченням строку досудового розслідування.