Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора зобов’язав припинити постачання неякісних продуктів до пенітенціарних закладів України

Заступник Генерального прокурора вніс вказівку до Міністерства юстиції України про усунення порушень закону та вжиття заходів щодо забезпечення повернення або знищення неякісних продуктів харчування та припинення їх подальшого постачання до установ Державної кримінально-виконавчої служби України. Факти зловживання службовим становищем та розтрати при закупівлі і постачанні неякісної м’ясної та рибної продукції до цілої низки установ виконання покарань та слідчих ізоляторів виявили прокурори спеціалізованого підрозділу Офісу Генерального прокурора з протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, неякісна м’ясна та рибна продукція постачалася та приймалася до Київського, Маріупольського та Харківського слідчих ізоляторів, а також Мелітопольської установи виконання покарань, Вільнянської, Кам’янської та Біленківської виправних колоній.

Проведені за участю спеціалістів територіальних підрозділів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів лабораторні дослідження засвідчили, що заморожені риба та м’ясо яловичини не відповідають вимогам державних стандартів, є небезпечними для споживання та можуть мати шкідливий вплив на здоров’я людини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві.