Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора продовжує співпрацю з французькими органами правопорядку щодо екстрадиції колишнього народного депутата

5 січня французький суд ухвалив рішення про взяття затриманого 27 грудня 2022 року на території Французької Республіки колишнього народного депутата України під судовий нагляд. 

Суд визначив заставу у розмірі один мільйон євро і обов’язки, які будуть покладені на особу у разі її сплати. Цей перелік зобов’язань включає необхідність здати паспорти, не покидати територію метрополії, тричі на тиждень з’являтися до поліції та інші.

"Перелік зобов’язань, покладених на підозрюваного є доволі широким і дає підстави вважати, що французькі колеги забезпечать участь цієї особи у наступному засіданні", ​​— прокоментував рішення Генеральний прокурор Андрій Костін.

Офіс Генерального прокурора надав французьким колегам усі необхідні документи для екстрадиції колишнього народного депутата до України для притягнення до кримінальної відповідальності. Органи правопорядку двох країн продовжують тісну співпрацю для успішного вирішення цього питання.

"Ми будемо боротися за екстрадицію всіх, хто підозрюється у злочинах проти України та українців. Наша мета — невідворотність покарання", — наголосив Генеральний прокурор.

Нагадаємо, за запитом Офісу Генерального прокурора 27 грудня 2022 року на території Французької Республіки було затримано відомого бізнесмена та колишнього народного депутата України. Офіс Генпрокурора спільно із Державним бюро розслідувань невідкладно направив запит про видачу (екстрадицію) цієї особи в Україну.

5 січня 2023 року у м. Шамбері, Франція, відбулось перше слухання у справі про видачу, яке було відкладено за клопотаннями сторін.

Бізнесмена підозрюють в організації привласнення майна комерційного банку та подальшій легалізації незаконно отриманих грошових коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР.