Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив відділ у фейковій поліції під час окупації м. Ізюм — експравоохоронця підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експоліцейському у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року колишній старший дільничний офіцер поліції сектору превенції Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з російськими загарбниками, які окупували м. Ізюм.

Наприкінці березня він разом з російськими військовими та учасниками так званої «ЛНР» провів обшук у свого колишнього колеги та забрав у нього службовий автомобіль і особисті речі.

Експоліцейський встиг побудувати собі «кар‘єру» при окупантах. Спочатку він став «дільничним інспектором поліції», а в подальшому обійняв посаду «начальника відділу дільничних інспекторів поліції» у псевдоправоохоронному органі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.