Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив так звану «прокуратуру Білокуракинського району ЛНР» - підозрюється громадянин України

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, колишній слідчий органів поліції Луганської області в березні 2022 після окупації російськими військами Білокуракинського району Луганської області погодився співпрацювати з представниками так званої «ЛНР», які є частиною окупаційної адміністрації РФ. Він добровільно зайняв посаду прокурора в незаконному правоохоронному органі – так званій «прокуратурі Білокуракинського району ЛНР». На псевдопосаді він надавав допомогу окупаційній адміністрації на шкоду державній безпеці України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу ДКІБ СБ України та ГОУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.