Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив окупаційну військово-цивільну адміністрацію в Пологах на Запоріжжі – підозрюється депутат «ОПЗЖ»

Запорізька обласна прокуратура повідомила про підозру депутату Пологівської районної ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, місцевий депутат залишився на тимчасово окупованій території Запорізької області. У серпні 2022 року чоловік добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію очолити так звану «Военно-гражданскую администрацию г. Пологи».

Використовуючи набуті повноваження, підозрюваний активно розпочав формування особового складу апарату незаконного органу влади.

Він проводив агітаційну роботу серед освітян та схиляв їх до відновлення навчального процесу за програмою країни-агресора. Також закликав підприємців до співпраці з окупантами та реєстрації установчих документів за стандартами країни-агресора.

Бажаючи довести окупаційній владі свою відданість, новопризначений псевдоголова видав розпорядження про «святкування» в окупованих Пологах Дня прапора РФ та особисто брав участь в організації цього заходу.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.