Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолила навчальний заклад та впроваджувала стандарти освіти країни-агресора – підозрюється жителька Мелітополя

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури викладачці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку квітня 2022 року майстриня з виробничого навчання одного з професійно-технічних навчальних закладів Мелітополя погодилась на пропозицію окупаційної влади та добровільно зайняла посаду директорки так званого «Государственного казенного учреждения общеобразовательной организации Запорожской области «Средняя общеобразовательная школа № 7» г. Мелитополь».

Після призначення жінка розробила навчальні плани підконтрольного їй закладу освіти за нормами та вимогами законодавства держави-агресора. Учням організувала процес викладання шкільних предметів за російськими підручниками та мовою окупанта.

Вона закликала освітян Мелітополя до роботи за стандартами ворога та агітувала до співпраці з окупаційною владою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.