Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очільникам підрозділів «міграційної служби» та «митниці» окупантів на Луганщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру двом громадянам за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф колишня держслужбовиця з смт Селезнівка, що на Луганщині, почала співпрацювати з окупантами.

У квітні 2023 року її призначено «начальником відділу міграційної служби Старобільського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр». Жінка здійснює перереєстрацію та видачу російських паспортів місцевому населенню.

В інтерв’ю пропагандистським телеканалам вона розповідала про «успішну» діяльність незаконного правоохоронного органу.

Інший підозрюваний – житель Луганська, ексспівробітник Старобільської митниці ДМС України. З травня 2022 року він очолює «відділ митного оформлення № 2 митного посту «Танюшівка». Структурний підрозділ входить до складу «державного митного комітету лнр». 

Чоловік здійснює митний контроль та оформлення товарів, координує процес адміністрування платежів

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду