Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріли Донеччини не припиняються – розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 18 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 19-21 червня 2022 року збройні сили РФ накрили мінометним та артилерійським вогнем, зокрема з реактивних систем «Ураган», м. Гірник, м. Курахове, смт Желанне, Курахівка, Гостре, с. Первомайське, с. Мемрик, с. Вовченка Покровського району, м. Залізне, смт Нью-Йорк та с. Південне м. Торецька, с. Різниківка Бахмутського району, с. Павлівка Волноваського району, с. Артемівка Донецького району, м. Святогірськ, с. Біла Гора та с. Іванопілля Краматорського району.

Внаслідок обстрілів загинула одна літня жінка. Восьмеро місцевих мешканців, у тому числі 9-річна дитина, отримали поранення.

У будинках вибиті вікна, розтрощені дахи і стіни, зруйновані гаражі, паркани. Також пошкоджені будівлі підприємства, медичного закладу та державної установи.

Після обстрілів виникли пожежі. Горіли приватні домоволодіння, а на околицях с. Опитне та м. Бахмут – полігон твердих побутових відходів на 2 га землі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.