Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл житлового будинку у Чернігові – командира танкового батальйону ЗС РФ засуджено до 11 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури командира танкового батальйону 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії РФ визнано винним у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що танковий батальйон військової частини 41659 ЗС РФ в кінці лютого 2022 року зайшов на територію області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту та окупації регіону.

У ході нападу обвинувачений надав злочинний наказ оператору-навіднику танка на виконання пострілу осколково-фугасним снарядом калібру 125 мм по житловому багатоповерховому будинок у м. Чернігові. Цей об’єкт цивільної інфраструктури не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб.

У результаті обстрілу було повністю зруйновано окремі житлові приміщення будинку.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Довідково: російського військовослужбовця, який виконував злочинний наказ обвинуваченого, Деснянським районним судом міста Чернігова засуджено за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.