Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл Святогірської Лаври та евакуаційного потяга на Донеччині - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 3 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, ввечері 12 березня ворог цинічно, використовуючи авіацію, наніс удар по території Свято-Успенської Святогірської Лаври УПЦ МП. Пошкоджено приміщення, в яких знаходилось 929 осіб, зокрема 200 дітей. За попередніми даними, більше 30 осіб зазнали поранень. Точна кількість потерпілих встановлюється. Також, вибуховою хвилею пошкоджено приватні автомобілі та приміщення магазинів, розташовані поруч.

Того ж вечора внаслідок авіаційного удару збройних сил РФ біля залізничної станції Брусино пошкоджено 13 пасажирських вагонів потягу   Львів – Краматорськ, який призначався для здійснення евакуації мирного населення та доставлення гуманітарної допомоги. Загинула і поранена провідниця.

В ніч з 12 на 13 березня 2022 року під час обстрілу м. Святогірська снаряд влучив в адміністративну будівлю дитячого оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини». Частково пошкоджено 3 корпуси. Дані щодо потерпілих встановлюються.     

Досудове розслідування за вищевказаними фактами триває.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua