Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обман та заволодіння грошима — повідомлено про підозру народному депутату

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора народному депутату України, Голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності повідомлено про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, народний депутат України шляхом обману заволодів грошовими коштами громадянина Німеччини. За нібито вирішення питання про надання іноземцю статусу біженця на території України, при цьому скориставшись його необізнаністю у законодавстві України.

Народного депутата України викрито працівниками правоохоронного органу при передачі йому другої частини грошових коштів в розмірі 30 тис доларів США. Попередньо він отримав ще 20 тис дол США.

Прокурорами Офісу Генерального прокурора, слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань та оперативними працівниками Центрального апарату Служби безпеки України проводяться обшуки за місцем проживання та у приймальні народного депутата України.

На теперішній час вирішується питання про обрання народному депутату України запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу працівників Центрального апарату Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.