Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно виплатив підлеглій пів мільйона гривень «бойових» – на Рівненщині повідомлено про підозру замкомандира батальйону

За процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику командира батальйону однієї із військових частин Рівненщини за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

За даними слідства, підозрюваний забезпечив протиправну виплату майже 500 тис грн бойових доплат доньці свого колеги, яка повинна була перебувати у визначеному місці та виконувати бойове завдання. Однак вона самовільно залишила місце служби та проводила час вдома.

Упродовж 11 місяців військова ухилялася від несення служби та не виконувала свої посадові обов’язки. Проте керівник не зафіксував цих фактів та не вжив ніяких заходів. Натомість він продовжував підписувати рапорти для виплати їй грошового забезпечення.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і нен може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.