Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно продавали ввезені для ЗСУ тактичні аптечки – на Хмельниччині судитимуть трьох осіб

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох киян та одного жителя Київщини за фактом продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені налагодили схему незаконної реалізації персональних тактичних аптечок, що завозилися на територію України як гумдопомога для військовослужбовців.

Під виглядом волонтерів вони отримували поставки міжнародної гуманітарної допомоги від благодійної організації, що знаходиться на Хмельниччині.

Аптечки мали передати Збройним Силам України, а фактично перепродавали.

Під час моніторингу мереж правоохоронці виявили, що їх реалізовують в інтернет-магазині. Зокрема, задокументовано факт продажу 150 одиниць вартістю понад 500 тис грн.

У ході обшуків за адресами проживання та в автомобілях обвинувачених вилучено комплекти аптечок, турнікети, кровоспинні засоби, бандажі, грошові кошти у розмірі 1500 доларів США, 600 Євро, 400 чеських крон та 490 тис грн. Також мобільні телефони, печатки, бланки звітності, чорнові записи, які підтверджують факти злочину.

Усім особам обрані запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – працівники Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.