Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно переправляла військовозобов’язаних через держкордон – судитимуть жительку Буковини

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, жителька Чернівецького району вирішила отримати прибуток від організації незаконного перетину держкордону. Для цього вона вступила у змову з іншими організаторами незаконного переправлення чоловіків за кордон, матеріали відносно яких виділено в окреме провадження. Жінка забезпечувала трансфер військовозобов’язаних до пункту їх подальшої передачі безпосереднім «провідникам».

У листопаді 2022 року обвинувачена на власному авто доставила до лінії розмежування держкордону трьох чоловіків, які попри заборону мали намір потрапити до Румунії. За ці послуги вони сплатили організаторам 11000 доларів США.

Перетнути кордон чоловікам не вдалося. Їх викрили прикордонники.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції та СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.