Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно нарахував собі 1,3 млн грн премій – судитимуть ексректора столичного університету

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього ректора одного з провідних вищих навчальних закладів за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах (ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2018-2020 років ректор столичного університету з метою заволодіння бюджетними коштами надавав своїм підлеглим вказівки безпідставно нараховувати йому премії. Посадовець незаконно отримав понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення аудиту Міністерством освіти і науки України та підтверджені спеціалістами Державної аудиторської служби України та висновками судових експертиз.

Представниками вищого навчального закладу, який визнано потерпілою стороною у кримінальному провадженні, до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов.

З метою забезпечення відшкодування завданої державі шкоди за принципової позиції столичної прокуратури на майно обвинуваченого накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.