Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток граніту на 273 млн грн на Миколаївщині – підозрюють ексдиректора держпідприємства (ФОТО)

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області ексдиректору ДП «Підприємство Арбузинської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області (№83)» повідомлено про підозру за фактом незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, знаючи, що дія ліцензії на користування

 надрами зупинена, продовжив проведення вибухових робіт з видобування граніту неподалік с. Констянтинівка Вознесенського району. 

Екскерівник держпідприємства організував проведення двох вибухів та незаконно здійснив видобування гірської породи граніту об’ємом понад 64,5 тис м³. Унаслідок протиправних дій державі завдано понад 273 млн грн збитків, що підтверджують висновки експертизи.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, встановлюється причетність інших осіб до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва окружної прокуратури слідчими Первомайського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.