Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні рубки на понад 14,7 млн грн через безпідставно видані лісорубні квитки – судитимуть посадовця Тернопільської ОДА

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника керівника одного із структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації за фактом неналежного виконання обов’язків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець протягом серпня-грудня 2018 року допустив службову недбалість – протиправно видав суб’єкту господарювання лісорубні квитки на вирубку дерев у лісозахисних насадженнях автомобільних доріг місцевого значення. Через його незаконні дії зрубано понад 500 дерев, чим завдано шкоду на суму понад 14,7 млн грн.

Для відшкодування завданої шкоди у кримінальному провадженні до суду подано цивільний позов.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.