Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні рубки лісу зі збитками у понад 32 млн грн – на Вінниччині судитимуть організовану групу

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом перевищення службових повноважень та незаконної рубки дерев (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

Слідством встановлено, що лісничий Басаличівського лісництва ДП «Гайсинське лісове господарство» організував злочинну групу, яка займалася незаконною порубкою дерев. До неї увійшли майстри лісу та фізичні особи-підприємці. Вони рубали дерева під виглядом проведення робіт оздоровчих заходів лісу - рубки догляду, санітарної та прохідної рубок. В подальшому вони реалізовували зрубану деревину. Внаслідок таких дій на території Басаличівського лісництва знищено 2 905 дерев цінних порід. Навколишньому природному середовищу завдано 32 млн грн шкоди. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Головним слідчим управлінням ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.