Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні пасажирські перевезення до окупованого Криму – повідомлено про підозру гендиректору російської авіакомпанії «Іжавіа»

За процесуального керівництва прокуратури автономії генеральному директору російської авіакомпанії «Іжавіа» повідомлено про підозру в організації незаконного перевезення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, гендиректор авіакомпанії організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України з рф на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Регулярні рейси здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Під час планування польотів компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Під керівництвом підозрюваного авіакомпанія з 2018 по 2023 рік здійснила щонайменше 150 рейсів до тимчасово окупованого Криму, всупереч нормам міжнародного права та українського законодавства.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастопол. Оперативний супровід - ГУ "І" ДЗНД СБУ.