Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне зняття з військового обліку за 7500 доларів США – судитимуть учасника організованої групи

Прокурори Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно учасника організованої групи.

Йому інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України, ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, підроблення та використання офіційних документів, зловживання впливом (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28, ст. 336, ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що військовий, діючи у складі організованої групи, створив схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Він виготовляв фіктивні медичні документи про стан здоров’я військовозобов’язаного для уникнення призову на військову службу під час мобілізації, виключення його з військового обліку, а також сприяння у незаконному перетині державного кордону України.

Крім того, обвинувачуваний здійснював вплив на голову ВЛК та начальника одного з районних ТЦК та СП м. Києва.

Вартість цієї «послуги» становила 7500 доларів США.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.