Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне знищення понад 5 тисяч дерев – підозрюють трьох працівників лісового господарства на Вінничині

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора трьом працівникам лісового господарства повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 1 ст. 28 та ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, керівник та інженер одного з державних підприємств лісового господарства, а також начальник відділу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства видали лісорубний квиток на порубку дерев без здійснення обов’язкової оцінки впливу на довкілля. Таким чином вони дозволили здійснення суцільної рубки на площі понад 14 га.

Внаслідок таких дій незаконно знищено 5 388 дерев різних порід. Згідно висновку судової інженерно-екологічної експертизи лісовому господарству завдано шкоди на 37,5 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від посади.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.