Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне вивезення награбованого українського зерна через окупований Крим – повідомлено про підозри ще двом капітанам російських суден

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозри ще двом капітанам російських суден, які брали участь у незаконному перевезенні окупантами українського зерна з Криму до третіх країн. Їм інкриміновано порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

За даними слідства, двоє громадян РФ, капітани суден «Матрос Кошка» та «Амур-2501» під прапором РФ, здійснили 6 незаконних заходів та виходів з закритого Севастопольського морського торговельного порту. Підозрювані забезпечували завантаження суден зерном, яке представники країни-агресора незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України, та перевезення його до третіх країн. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітани суден періодично вимикали Автоматичну ідентифікаційну систему «AIS» та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден. Вони прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого Криму.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.

Раніше за клопотаннями прокуратури автономії суд наклав арешти на 12 суден-порушників, які причетні до цієї схеми перевезення награбованого зерна. Також повідомлено про підозри двом капітанам російських суден - «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» за ч. 2 ст. 332-1 КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.