Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне використання 1 млн грн благодійних внесків – експосадовиці міськради на Київщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Обухівської окружної прокуратури колишній посадовій особі однієї із міських рад Київської області повідомлено про підозру за фактом незаконного використання благодійних пожертв (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана вступила у змову з невстановленими особами, з метою отримання прибутку за рахунок благодійних пожертв. У соціальній мережі впродовж лютого-травня 2022 року ці особи розміщували оголошення про збір коштів на потреби добровольчого формування територіальної громади. В оголошенні вказували реквізити банківської картки підозрюваної, на яку громадяни перераховували кошти. За цей період на її рахунок надійшло близько 1 млн грн. Грошима експосадовиця розпорядилася на власний розсуд.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили чорнові записи, що свідчать про протиправну діяльність. Наразі встановлюються особи, причетні до скоєння кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.