Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне вибуття із держвласності курортно-оздоровчих і спортивних комплексів на 300 млн грн - підозрюється експосадовець КМДА

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора ексначальнику головного управління житлового господарства та майна міста КМДА повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, протягом 1996-2000 років посадовець КМДА діяв в інтересах службових осіб Федерації профспілок України, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», ПрАТ «Укрпрофтур» та інших підконтрольних їм юридичних осіб, які незаконно привласнювали та відчужували курортно-оздоровчі, спортивні й інші державні комплекси у їхньому відданні.

За відсутності правовстановлюючих документів на ці об’єкти нерухомості чиновник підписував накази про оформлення на них права колективної власності.

Унаслідок таких дій із держвласності вибули 8 об’єктів нерухомого майна загальною вартістю більше 300 млн грн.

Крім того, в рамках цього кримінального провадження за клопотаннями прокурора судом арештовано та передано в управління АРМА 232 об’єкти нерухомості. Це курортно-оздоровчі, спортивні та інші державні комплекси, розташовані у різних регіонах України, серед яких готелі «Турист» та «Дружба» у м. Києві, санаторій «Жовтень» у Конча-Заспі, Одеській санаторій «Куяльник», «Моршинській» у Львівській області та «Поляна» на Закарпатті, Kyiv Sport Club та інше майно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Оперативне супроводження здійснюють співробітники ДКІБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.