Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне перевезення українського зерна через окупований Крим – повідомлено про підозру ще одному капітану російського судна

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру ще одному капітану російського судна «Капітан Корчін». Йому інкриміновано порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

За даними слідства, громадянин РФ, який є капітаном судна під прапором РФ, здійснив 3 незаконні заходи та виходи з закритого Севастопольського морського торговельного порту. Підозрюваний забезпечував завантаження судна зерном, яке окупанти незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України. Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав Автоматичну ідентифікаційну систему «AIS». Також він вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого Криму.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.

Раніше також було повідомила про підозру директору російської компанії-власниці суден, що використовуються у схемі перевезення награбованого зерна через окупований Крим, а також 4 капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332- 1 КК України). За клопотаннями прокуратури автономії судом накладено арешти на усі судна-порушники, які причетні до схеми.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.