Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон під виглядом водіїв-волонтерів - киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва мешканцю м. Києва повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний пропонував громадянам призовного віку приховано виїхати за кордон на підставі фіктивних документів волонтерів та перевізників гуманітарної допомоги шляхом внесення їхніх даних до електронної системи «Шлях». Вартість таких «послуг» становила 1000 доларів США з людини.

За такою схемою чоловік збирався переправити через державний кордон громадянина призовного віку, який жодних гуманітарних вантажів перевозити не збирався та повертатися на територію України не планував.

Після отримання грошових коштів він забезпечив внесення даних чоловіка до списку водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги для потреб Збройних Сил України.

У ході контролю за вчиненням злочину підозрюваного затримали правоохоронці.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Святошинського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.