Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – викрито організаторів

За процесуального керівництва прокуратури автономії двом особам повідомлено про підозри в організації каналу незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель Київщини розробив схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон, використовуючи свої зв’язки в одному з благодійних фондів.

Підозрювані підшукували охочих скористатися такими «послугами», займалися збором необхідних документів, в тому числі підробляли їх.

За 5500 доларів США чоловіків призивного віку оформляли водіями волонтерських вантажівок громадської організації. Потім їхні персональні дані вносили до електронної системи «Шлях», що давало підстави для виїзду за межі України. Скористались такою схемою близько 300 осіб, більшість з яких не повернулась.

Під час обшуків правоохоронці виявили кошти, комп’ютерну техніку, яка використовувалась для підробки документів, незаповнені бланки та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність підозрюваних.

Слідчі дії тривають. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в АР Крим та м. Севастополі за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.