Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка понад 800 дерев в природно-заповідному фонді - на Буковині судитимуть колишнього лісничого та інженера лісгоспу

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно колишнього головного лісничого та провідного інженера одного з лісових господарств Вижницького району за фактами перевищення службових повноважень та службової недбалості (ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2020 році, провідний інженер лісгоспу здійснив відведення ділянок в лісосіку, а головний лісничий, який фактично виконував обв’язки керівника лісового господарства, надав дозвіл на здійснення лісовідновної рубки на території заказника місцевого значення «Зубровиця», що заборонено законом.

На території заповідного фонду було незаконно зрубано понад 800 дерев. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу, сягають понад 3 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Чернівецької обласної прокуратури